15 August 2011

Saya Banyak Makan Duit Haram Sebab Tu Saya Bodoh - Zahrain Hashim

Kalau sudah makan duit haram inilah jadinya.

Zahrain si katak lompat yang dibeli maruahnya oleh Najib Altantuya nampaknya terpaksa mencari isu untuk terus "hidup dan bernyawa" macam seorang lagi yang nak "bakar" Malaysiakini, Ezam Senatak.

Ketakutan Zahrain timbul apabila Timbalan Menteri Luar Jerman, Werner Hoyer mengadakan pertemuan dengan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim di kediaman Duta Jerman di Malaysia.

Yang menjadi persoalannya, mengapa Hoyer berjumpa dengan Anwar dan bukan Najib Altantuya atau paling koman, Timbalan Menteri Luar, A Kohilan Pillay?


Mengapa Zahrain tak marahkan Hoyer, sebaliknya marahkan pula Nurul Izzah yang turut hadir dalam majlis tersebut?

Sememangnya Zahrainlah yang buta dalam politik dan istilah hubungan diplomatik.

Dengan wang RM2 dia hendak membeli sebuah kelab golf di Pulau Pinang yang melondehkan tembelang sebenarnya selama ini.

Perangai Umno-APCO memang cocok dengan ahli parlimen Bayan Baru ini.

Menipu, putar belit dan cuba memperlekehkan orang lain padahal sebenarnya membodohkan diri sendiri.

Hoyer boleh jumpa sesiapa saja yang dia mahu, Nurul Izzah boleh tulis dalam blognya bahawa pertemuan tersebut akan menjalinkan hubungan diplomatik lebih erat.

Maka apa yang dikatakan Nurul Izzah sememangnya benar.

Kesemua negara yang mempunyai hubungan diplomatik dengan Malaysia adalah BERHAK untuk bertemu dengan wakil KERAjaan atau pembangkang, bagi mendengar pandangan kedua-dua pihak, untuk melihat sesuatu isu dari dua sudut pandang.


Itu baru dikatakan hubungan diplomatik.

Wakil negara asing bebas berjumpa sama ada pemimpin KERAjaan atau pembangkang, bila-bila masa saja yang dia mahu, di mana saja yang mereka mahu.

Tetapi Zahrain dengan kebodohannya terus menempelak Nurul Izzah seolah-olah Nurul Izzah tak berfikir sebelum menulis di laman blognya.

Soalannya, apakah Zahrain sudah berfikir sebelum mengeluarkan kenyataannya?

Mengapa Zahrain tak mempersoalkan kenapa Emir Qatar, Sheikh Jabar al Ahmad al Sabah menjemput Anwar ke negaranya sebagai penasihat ekonomi dan sistem kewangan Islam setiap dua bulan?
Kenapa Zahrain tak marah Nurul Izzah apabila Anwar bertemu dengan Perdana Menteri Turki, Recip Tayyip Erdogan di Istanbul?

Atau sememangnya dia hanya membodohkan dirinya dengan menulis satu hujah dangkal, hanya Umno-APCO sahaja yang layak berjumpa dengan wakil negara asing, yang menyerlahkan kejumudannya sendiri?


Rasanya, "pembelian" Najib Altantuya dalam banyak-banyak "katak", Zahrain lah yang paling MERUGIKAN Bukannya nak membantu Najib Altantuya, malah memalukannya tak pasal-pasal.

Sekali lagi, inilah bahananya makan duit haram, lebih kurang dengan si Gobalakrishnan yang terus "senyap" lepas dapat RM1.4 juta kah kah kah...

JolokJolok


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas