18 July 2018

'Hello! Buka la biji mata tu sikit!' - Chef Wan pertikai anak Najib tonton final WC2018



Chef Wan atau nama sebenar Datuk Redzuawan Ismail hari ini mempertikaikan tindakan anak bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak yang pergi ke Russia untuk menonton perlawanan akhir Piala Dunia 2018.

Chef Wan mempertikaikan, bagaimana Datuk Nazifuddin Najib boleh pergi menonton perlawanan akhir itu, sedangkan keluarganya sebelum ini mendakwa tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk membayar wang ikat jamin Najib yang berjumlah RM1 juta.

'Kesempitan' itu juga mendorong para penyokong Najib dan ahli UMNO mengambil inisiatif untuk melancarkan tabung kutipan derma untuk Najib.


Dalam tak ada duit dan macam-macam alasan lagi, look who is at the World Cup? Ditaja ke it's not our business. Tapi bapak tu berlakon macam satu family dia disusahkan oleh kerajaan pula, kan. Penyokong boleh pula raised fund to help him. Ada dengar sampai sanggup gadai barang kemas untuk membantu our ex prime minister.

Kenapa tak jual rumah mereka terus dan tambahkan lagi (jumlah tabung)? Mereka lupa ke, with tons of jewelleries yang tak terpakai boleh pula nak tambah lagi dari Lebanon? The same family juga yang suruh kita cekik (makan) kangkong, beli tiga macam kuih dan beli dua baju raya ke nak kena berjimat konon when they enjoyed such luxurious life.

HELLO! BUKA LA BIJI MATA TU SIKIT!

Negara banyak menanggung hutang, sepatutnya kita menderma mengurangkan beban negara and at the same time juga membantu mereka yang susah secara tidak langsung. Ini tak, orang yang berbakul-bakul simpan barang kemas dan duit seumpama sampah dalam bilik itu pula yang kita nak selamatkan. Masuk akal ke semua perbuatan yang 'mulia' ini?

Sudahlah itu boleh lagi marah kepada rakyat yang tidak setia kepada UMNO dan belot etc. Sejak bila kita janji pemerintah ini semua yang mereka ini bila berkuasa sign mati perintah negara ini pula?

Hak memilih selalu jatuh pada rakyat itu sendiri di dalam negara yang berdemokrasi pun. Naturally not all of us termakan budi sampaikan politicians abused their position, we still need to close one eye and lived in denial.

Let's not forget setiap politician's that is in service in this country pun have their own perks and luxury in life. Bukanlah mereka ini berkorban untuk kita dan hidup mereka ini merempat pun. Eee, janganlah bangkitkan isu konon just because hari ini kita tak menyokong mereka-mereka ini membuta tuli, unlike some tiba-tiba kita diabel manusia yang kenang jasa la pulak!

So what does that mean? They are untouchable?

In the next election even in the Pakatan pun jika ada Menteri yang tak boleh perform, then they too have to step down! I don't care which party represent this country pun, as long we have good and honest leader's to lead us regardless of apa bangsa pun!


We are all Malaysian and have our constitutional right's. Today we have formed our new Malaysia. Alhamdulillah.


Pada 5 Julai lalu, Nazifuddin memuat naik luhan hatinya mengenai dugaan yang bakal dihadapi oleh bapanya selepas Kerajaan Pusat ditawan oleh Pakatan Harapan (PH).

Nazifuddin yang merupakan Setiausaha Agung Majlis Olimpik Malaysia (MOM) sebelum ini juga dilanda kontroversi selepas gambarnya bertemu dengan pelakon Taiwan, Celia Zhang, viral di media sosial.

Semalam, Nazifuddin menulis dalam kapsyen gambar di akaun media sosialnya menyatakan bahawa dia akan berangkat ke Jakarta selepas ini untuk menghadiri Sukan Asia 2018. Kapsyen tersebut juga disertakan dengan hashtag #iworkinsports, dipercayai sebagai respon terhadap pihak yang mempertikaikan tindakannya menonton perlawanan akhir Piala Dunia.

"Gambar saya di UK. Mungkin ini boleh jadi bahan berita untuk esok. Seterusnya saya perlu berada di Jakarta untuk Sukan Asia. #iworkinsports," tulisnya.



Read More...

17 July 2018

Kelibat Lelaki Misteri Di Dewan Negara Cetus Tanda Tanya



Jika semalam, Dewan Parlimen digamatkan dengan tindakan blok pembangkang diketuai Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi membuat protes dan keluar beramai-ramai daripada Dewan Rakyat ketika proses angkat sumpah ahli parlimen, hari ini persidangan Dewan Negara juga turut menyajikan kisah yang tersendiri, tetapi lebih misteri.


Ia bermula apabila daripada beberapa keping gambar yang dimuat naik oleh Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr. Ali Hamsa di laman rasmi Twitter miliknya. Hasil dua daripada tiga keping gambar yang dikongsi beliau pantas menarik perharian netizen yang tertanya-tanya dengan sosok lelaki misteri yang terakam di dalam gambar yang sama.

Imej lelaki misteri tersebut dilihat berada di belakang salah seorang lelaki. Namun berdasarkan gambar tersebut, kami mendapati hanya bahagian kepala lelaki misteri tersebut sahaja yang kelihatan.


Tweet itu pada asalnya dimuat naik oleh beliau sebagai ucapan tahniah kepada semua senator-senator lantikan baru yang mengangkat sumpah di Dewan Negara.

”Tahniah kepada semua senator-senator lantikan baharu yang mengangkat sumpah sebagai ahli Dewan Negara hari ini. Selamat menjalankan tugas untuk rakyat dan negara!,” katanya.

Namun yang nyata, netizen lebih memberi tumpuan terhadap imej lelaki misteri tersebut berbanding menyambut keterujaan yang hendak dikongsikan oleh KSU tersebut.

”Siapa belakang tu Tan Sri,” soal seorang netizen.

Namun ada juga beberapa orang netizen tampil dengan beberapa jawapan antaranya menyatakan bahawa lelaki misteri tersebut mungkin tetamu senator dalam majlis tersebut.

”Itu tetamu senator,” kata seorang netizen yang lain.

Read More...

16 July 2018

Seronok Anak Najib Razak Layan Final World Cup Di Rusia




Piala Dunia 2018 berlangsung meriah malam semalam dengan pasukan Perancis pulang dengan gelaran juara setelah menewaskan Croatia 4-2. Jika sebelum ini netizen tertarik dengan kehadiran warganegara Malaysia lengkap berbaju Melayu dan gadis cantik ke stadium menyaksikan perlawanan, salah seorang penonton perlawanan final turut tidak ketinggalan.

Anak bekas perdana menteri, Nazif Najib dilihat hadir ke stadium sekaligus menarik perhatian netizen. Sebelum ini beberapa keping foto lelaki miripnya bersama dengan selebriti Taiwan viral di media sosial, kali ini Nazif dilihat berseorangan tanpa teman.



Takziah kepada makcik Wanita UMNO yang gadai barang kemas



Ahli UMNO sebelum ini membuat kutipan Tabung Bebas Najib sebagai tanda sokongan kepada mantan perdana menteri itu bagi membiayai wang ikat jamin dikenakan kepadanya. Malahan, Ketua Wanita Umno Jasin Datuk Zaleha Bujang turut mendermakan seutas barang kemas bagi membantu Najib membayar yuran guamannya.

Kehadiran Nazif ke sana menimbulkan persoalan kepada netizen yang meragui kemampuan keluarga Najib untuk berbelanja namun tidak mampu membayar sendiri wang ikat jamin sehingga perlu mewujudkan tabung.

Tak ada duit untuk rawatan anak tapi…


Malahan, keadaan kesihatan kakak Nazif, Puteri Norlisa yang menderita kanser darah tahap empat turut dikaitkan. Puteri Norlisa kini berada dalam keadaan tertekan ekoran pembekuan akaun miliknya oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurut Utusan Online, wanita itu mengalami kesukaran membayar bila hospital bagi melakukan rawatan kimoterapi untuk rawatannya.

Anak relaks je pergi Taiwan, Russia




Sementara itu Panel Pemikir Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Tun Faisal membalas dakwaan komen berkenaan dengan mengatakan tabung diwujudkan ahli UMNO bukan bermakna Najib tidak mampu membayar sendiri kos guamannya namun derma itu disumbangkan sebagai tanda taat setia mereka.

Sumber: Duke Of KL


Read More...

Zakir Naik pun setuju debat dengan Ramasamy



Pendakwah antarabangsa, Dr Zakir Naik dikatakan telah bersetuju untuk berdebat secara terbuka dengan Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP, Dr P Ramasamy.

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Fathul Bari Mat Jahya melalui ciapan di Twitternya memaklumkan perkara itu dinyatakan sendiri oleh Dr Zakir Naik kepadanya.

Namun, Dr Zakir Naik meletakkan beberapa syarat termasuk sesi debat itu mesti diadakan secara terbuka.

“Dr Zakir Naik beritahu saya beliau setuju berdebat dengan YB Ramasamy Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang.

“Dengan syarat, mendapat izin Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, debat terbuka di tempat awam seperti stadium, disiarkan secara langsung di TV dan setiap seorang diberikan masa sejam untuk berhujah serta 30 minit untuk soalan,” tulisnya.

Sebelum ini, Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin mencadangkan agar Dr Zakir dan Ramasamy berdebat secara terbuka bagi menentukan siapa pengganas yang sebenar.

Ini susulan cadangan Ramasamy supaya Zakir dihantar pulang ke India supaya hubungan Malaysia dengan negara itu tidak terjejas.

Semalam, Ramasamy dilaporkan juga meletakkan syarat untuknya berdebat dengan Dr Zakir seperti yang dicadangkan Dr Maza namun pendakwah dari India itu perlu pulang ke negaranya terlebih dahulu bagi menghadapi dakwaan dan membersihkan namanya.

Dr Maza juga mendesak Ramasamy menjawab dakwaan dikaitkan dengan kumpulan militan Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) malah beliau turut berkongsi gambar Adun Perai itu yang seolah-olah memberi penghormatan kepada senapang Kalashnikov atau AK-47.

Namun beliau menafikan menyokong keganasan sebaliknya berkata gambar itu diambil pada 2015 dalam satu majlis anjuran sebuah NGO bagi memperingati mangsa yang terkorban dalam konflik etnik Sri Lanka.

Read More...

Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas