BlogList Malaysia

15 February 2012

Anwar Gadai Akidah Kerana Undi

Gambar Anwar Gadai Akidah Pula Tersebar


Sebelum ini tersebar gambar PM Najib Razak menggadai akidah kerana menghadiri upacara keagamaan di kuil Batu Caves. Mufti Perak terkilan kerana sikap Najib tersebut.

“Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini… sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.


“Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya… sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain”.

“Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir… itu upacara ibadat mereka”, tegas Harussani.Kini tersebar pula gambar Anwar yang dikatakan menggadai akidah, juga menghadiri upacara keagamaan penganut Hindu. Gambar yang dirakam di Kuil Sri Maha Marriamman, Kinta Valley, Batu Gajah, Perak semasa sambutan perayaan Ponggal pada 29.01.2012.

Blogger UMNO berkata Anwar lebih teruk menggadai akidah. Mereka juga meminta Mufti Perak bersuara dalam hal ini.

Nampaknya kedua-dua pemimpin menggadai akidah kerana undi kaum India, kerana undi semuanya boleh terjadi. Jadi apa pandangan mufti??

Kalau kes Najib sebelum ini para mufti juga tak bersependapat??

http://www.ekeleh.com/gambar-anwar-gadai-akidah-pula-tersebar


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas