Kali ni ReJaM© nak ajak korang baca berita tentang isu perobohan gerai yang berlaku di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Pihak berkuasa tempatan telah menerima terlalu banyak aduan penduduk yang tidak selesa kebanjiran pendatang haram yang selalu berlonggok di sebuah kawasan perumahan Taman Pelangi sehinggakan kawasan tersebut digelar sebagai "Hatyai".
Mengikut laporan akhbar Kosmo, oleh kerana terlalu banyak aduan diterima dari penduduk yang tidak berpuas hati, maka pihak berkuasa tempatan bertindak merobohkan gerai-gerai haram yang dibina oleh pendatang haram di situ. Ada juga gerai haram penduduk tempatan yang disewakan kepada pendatang haram turut dirobohkan [Kosmo].
Di bawah ini screenshot dari akhbar kosmo online.
Ok kalau dah baca, sekarang kita layan pulak laporan akhbar Lawak jenaka Utusan Merapu, baik punya putar belit satu kejadian yang sama, tapi dua laporan yang berbeza. Malas cakap banyak, korang boleh baca sendiri kat bawah ni, sila klik untuk membesarkan lagi image.
milosuam.blogspot.com
10 February 2011
Isu Roboh Gerai - Laporan Utusan Hanya Untuk Melayu Yang Bodoh Saja
Dicatat Oleh
bloglist malaysia
Penanda
fitnah
,
pakatan
,
pulau pinang
,
utusan
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)

0 Komen :
Post a Comment