12 January 2013

#KL112 - Guru Tak Sebangang Dan Sebodoh Fuad Zakarshi..

Timbalan Menteri Pelajaran Dr Mohd Puad Zakarshi hari ini memberi amaran kepada guru dan pelajar sekolah supaya tidak menyertai perhimpunan anjuran pembangkang di ibu negara esok.

Menurutnya kementerian tidak mahu golongan pendidik atau pelajar sekolah membawa contoh yang tidak baik, seterusnya menjadi ikutan pelajar lain.

"Guru-guru sudah tentu sedia maklum tentang peraturan dan etika yang digariskan kementerian yang mesti dipatuhi mereka sebagai golongan pendidik, jadi kami nasihatkan mereka supaya tidak mengambil risiko.


"Selain itu, kementerian juga tidak mahu profesion perguruan dicemari apabila mereka menjadi peserta perhimpunan yang ganas dengan menentang pihak berkuasa," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Majlis Perhubungan Zon Senggarang di sini hari ini.

Beliau berkata guru dan pelajar sekolah langsung tidak mempunyai kepentingan untuk terlibat dengan perhimpunan itu kerana ia bermotifkan kepentingan politik inidividu semata-mata.

Puad berkata oleh itu, kementerian tidak akan teragak-agak untuk mengenakan tindakan susulan jika ada di kalangan guru atau pelajar yang ditahan polis dan dihadap ke mahkamah kerana terlibat dengan perhimpunan itu.

Beliau turut menasihati ibu bapa supaya tidak membawa anak-anak mereka yang masih bersekolah menyertai perhimpunan itu. - Bernama

Bagaimana pula menyertai perhimpunan boleh di anggap seperti melakukan salah laku moral disini?

Lainla kalau minum arak = salah laku moral.

Seks bebas = salah laku moral.

Ini ialah perhimpunan aman yang mana ;

1. Diberikan permit oleh PDRM itu sendiri.

2. Mendapat kelulusan daripada pihak pengurusan stadium.

3. Mematuhi akta perhimpunan aman 2011.

Jadi bagaimanakah satu perhimpunan yang mengikut peraturan dan undang2 boleh di anggap seperti membawa contoh tidak baik?

Sejak bila perhimpunan itu merupakan satu contoh tidak baik?

Guru dan pelajar berhimpun setiap pagi isnin. Itu contoh tidak baik?

Najib selalu buat perhimpunan, itu contoh tidak baik?

BN kerap kali anjurkan perhimpunan, itu contoh tidak baik?

Lagi satu, apa yang orang buat di luar waktu bertugas/waktu kerja bukanlah menjadi urusan kepada mana2 pihak bukan? Sejak bila apa yang kita buat di luar waktu kerja kita kena minta kebenaran menteri di malaysia?

Inilah jenis menteri yang wujud di malaysia. Kadangkala rakyat juga hairan bagaimana dengan akal yang begitu "tak cerdik langsung" boleh diangkat menjadi menteri? Patutla orang kata ;

Siakap senohong,
gelama ikan duri,
Kecik2 berbohong,
Besar2 merepek dan mencuri sambil jadi menteri,

Heh.

http://sozcyili.blogspot.com/2013/01/menteri-warning-warga-pendidik-dan.html


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas