01 October 2012

RM4 Juta Untuk Majlis Perkahwinan Anak Ali Rustam?

Isteri kepada Yang DiPertua Negeri Melaka, Mohd Khalil bin Yaakob, Toh Puan Zurina Kassim (dua kanan) di iringi oleh Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa (kiri) bersama isteri Datuk Siti Nurhaliza Tarudin (dua kiri) yang hadir pada majlis perkahwinan anak sulung lelaki Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di Dewan Tun Ali, Bukit Katil, Melaka, Ahad. Perkahwinan anak sulung lelaki Ketua Menteri, Mohd Ridhwan Mohd Ali bersama cucu kepada bekas Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Abu Zahar Isnin, Nur Azieha Mohd Ali di banjiri lebih 100,000 orang tetamu termasuk para tetamu kehormat yang hadir bagi meraikan kedua-dua mempelai itu.-fotoBERNAMA, teksMstar


MELAKA: Majlis perkahwinan anak lelaki Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam memecahkan rekod apabila 130,000 tetamu menyertai majlis yang berlangsung lapan jam itu.Majlis yang berlangsung di Dewan Tun Ali Bukit Katil, Ayer Keroh itu adalah untuk perkahwinan anak lelakinya, Mohd Ridhwan, 26, dengan isterinya, Nur Azieha Mohd Ali, juga 26.

Antara tetamu yang hadir adalah Sulatn Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, Yang DiPertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Abu Seman Yusop dan bekas Ketua Menteri Abu Zahar Ithinin yang juga bapa pengantin perempuan.

Ekoran jumlah tetamu itu, Ali menerima sijil Malaysian Book Of Rekod (MBR) dari wakilnya, Zulhairi Md Zin.

Anggota Parlimen Taiping, Nga Kor Ming memalui Twitternya berkata, jika satu orang dibelanjakan RM30, kosnya sebanyak RM4 juta.

"Itu duit siapa?" soal beliau.

Namun Lim Kit Siang meramalkan kosnya lebih tinggi. Beliau menganggarkan kos setiap orang adalah RM100. Jika begitu, beliau menjangkakan kos untuk makan sahaja adalah RM13 juta?.

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim pula dalam kenyataannya berkata, Umno tentu bangga kerana mempunyai pemimpin Melayu yang boleh mengumpulkan 130,000 orang untuk makan percuma.

Sebelum ini, Ali pernah menerima hukuman dari Umno sendiri setelah terbukti memberikan rasuah.

http://duniacacamarba.blogspot.com/2012/10/bilangan-tetamu-majlis-perkahwinan-anak.htmlBlog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas