07 January 2013

Najib tahu kemana perginya Wang Pampasan Buruh Paksa Keretapi Maut itu ...

Dalam keadaan PRU 13 yang semakin hampir ini, Umno/BN nampaknya semakin cemas bila berhadapan dengan berbagai isu.

Umno/BN sehingga kini masih terpinga-pinga untuk mencari jawapan persoalan yang dibawa oleh DS Nizar mengenai kemana perginya RM207 Billion, wang pampasan buruh paksa keretapi Jepun yang telah pun diserahkan oleh kerajaan Jepun kepada kerajaan Malaysia.

Dalam keadaan yang terpinga-pinga itulah, Umno/BN mencari helah lalu menggunakan semula isu lapok dengan membuat fitnah kononnya terdapat penyelewengan dalam Tabung Memali.


Maka Utusan Meloya pun memainkan peranannya seperti berikut:Buatlah report, siasatlah.Ini bukan perkara baru.Umno/BN sudah terdesak sangat dan ketandusan isu. Dakwaan berlaku penyelewengan Tabung Memali pernah dibuat sewaktu Ustaz Fadzil Noor masih hidup lagi.

Laporan polis dibuat. Siasatan telah dibuat oleh unit yang dikatakan paling professional dari Bukit Aman. Pihak yang dituduh berjaya mengemukakan catatan akaun yang sempurna tanpa terbukti berlakunya penyelewengan.

Pihak polis dari kerajaan BN sudah tentu tidak akan membiarkan begitu sahaja penyelewengan berlaku dan sudah tentu tindakan atau pendakwaan akan dilakukan.

Tetapi sehingga kini, tidak ada apa-apa tindakan PDRM ke atas penyelewengan yang kokonnya telah berlaku berkaitan Tabung Memali tersebut.

Tabung mangsa Memali adalah pembelaan sementara untuk mangsa. Ia bukan skim insuran untuk pembelaan sepanjang hayat.

Allahyarham Ustaz Fadzil Noor telah lama mengumumkan ketidakperluan mewujudkan tabung tersebut. Kini, para balu mangsa Memali pun sudah mempunyai anak-anak yang boleh berdikari, di samping ada yang mempunyai suami baru.

Anak-anak yatim mangsa Memali kesemuanya sudah akil baligh, ada yang sudah berkahwin dan beranak cucu.

Kita berharap, PDRM jangan buang masa dengan isu lapok Tabung Memali yang sudah lama pupus itu.Sila siasat kemana perginya wang Pampasan RM207 Billion yang telah diserahkan oleh kerajaan Jepun untuk para buruh paksa keretapi Jepun itu.Saya akan dedahkan siapa sebenarnya CN Al-Afghani ini nanti.

http://alhusseyn51.blogspot.com/2013/01/najib-tahu-kemana-perginya-wang.html

Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas