29 December 2012

Idris Jusoh Nasihat Anggota PAS Agar Tinggalkan Parti

Ketua Umno Bahagian Besut Datuk Seri Idris Jusoh menasihatkan anggota PAS yang bermaruah dan mempunyai prinsip supaya meninggal parti itu segera, mendakwa PAS sudah tidak lagi relevan sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam.

Idris yang juga Anggota Majlis Tertinggi Umno berkata pemimpin PAS kini sudah terlalu banyak menyeleweng daripada prinsip asal perjuangan parti terutamanya sejak bersama dalam pakatan pembangkang yang termasuk DAP dan PKR.


"Bukan sahaja telah melakukan banyak "kerosakan" kepada agama sejak dahulu tetapi kini "penyakit" yang dialami oleh PAS semakin parah hingga sanggup mengeluarkan fatwa yang bercanggah dengan agama semata-mata untuk menjaga kepentingan politik," katanya.

Idris yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Jerteh berkata demikian ketika berucap kepada penerima Dana Pemutihan Kawasan Dewan Undangan Negeri Jerteh di Dewan Gong Kemuntong di sini, Jumaat.

Katanya amanat dikeluarkan oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada 1981 yang telah menyebabkan umat Islam berpecah-belah itu kini cuba dihidupkan semula oleh Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan menuduh orang Umno murtad.

Beliau mengingatkan bahawa amanat yang dikeluarkan oleh kedua-dua pemimpin PAS itu jelas mempunyai kesan mendalam yang akan membawa kepada perpecahan umat Islam yang lebih serius sekiranya ianya tidak diperbetulkan.

Idris juga menasihatkan anggota PAS supaya tidak mengikut telunjuk pemimpin mereka secara membabi buta kerana ia boleh merugikan umat dan agama Islam untuk jangka masa panjang. -MSTAR-


Yeke? Kalau begitu ini apa agaknya?

Semua di atas ada kaitan dengan UMNO dan Barisan Nasional. Yang dikatakan kepada PAS tu ialah apa yang UMNO sendiri terbukti amalkan. PAS tidak terbukti pun terlibat dalam perkara2 di atas. Ia hanyalah tuduhan dan kenyataan tanpa bukti.

Mengata orang konon nya PAS mengkafirkan UMNO tetapi nampak macam UMNO yang terasa dikafirkan. Bila UMNO terang2 kafir2kan TGNA taknak pula bising?

Terasa dimurtadkan sebab sendiri mengakui tolak islam. Kalau tak tolak islam, adakah kita akan terasa dimurtadkan?

Fikir-fikirkan.

http://sozcyili.blogspot.com/2012/12/idris-jusoh-nasihat-anggota-pas-agar.html


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas