20 November 2012

Azhar Sulaiman Mengaku Dirinya MurtadIsu murtad yang di gembar gembur dalam media negara telah menyebabkan seorang artis telah mengaku dirinya murtad. Pengakuan ikhlas Azhar Sulaiman bahawa dia sudah murtad di dalam laman sosial amat mengejutkan!!

Kenapa azhar sulaiman boleh berkata bergitu ? Adakah kesan fitnah dari media yang memutar beli kenyataan Nik Aziz....? jika kerana tajuk utama media ini yang menyebabkan Azhar Sulaiman mengaku dirinya murtad amat lah malangnya beliau.

Menampakan kejahilan artis ini dan bagi media itu pula seperti sekor Dajal yang datang menyebarkan fitnah sehingga menjadi penyebab manusia itu terpengaruh lalu mengistihar dirinya menjadi murtad.

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat hanya melabel parti dominan Melayu itu sebagai murtad kerana menolak Islam parti tersebut.

Nik Aziz menegaskan, tanpa mengira mana-mana pihak termasuk Umno sekalipun, jika menolak dan memperlekehkan Islam dengan sengaja boleh dianggap murtad kerana tidak mahu menerima hukum Allah sebagai panduan hidup.

"Tak kira siapa pun, tak kira kalau tok guru sekalipun, kalau murtad...murtad lah. "Usahkan Umno, tok guru berserban, berjanggut, kalau dia tolak Islam dengan cara ... hati dia betul, Islam tak guna ... dia murtad walaupun tidak ada mufti beritahu, tapi kalau dia tolak Islam dengan sengaja, yakin bahawa Islam tak guna ... dia murtad,"

"Umno tolak Islam, maka nampak dia memperlekehkan Islam. Dia buang Islam, macam lekehkan benda salah ... macam ubat habis tempoh dia buang.Jadi bila Umno buang (Islam), agama apa Umno tu?" kata Nik Aziz

Jelas apa yang di perkatakan oleh Nik Aziz sifat sifat yang membawa kepada kekufuran manusia. Seseorang itu boleh menjadi murtad dengan tiga cara iaitu, sama ada dengan perbuatan,percakapan atau kepercayaan dalam hati secara sengaja.

Bagi Azahar Sulaiman dari sudut mana penyebab beliau menjadi murtad penulis pun tak tau.Tetapi kalau dari apa yang di perhatikan dari tulisan beliau di laman sesawang [bawah] mungkin dari salah faham atau terhasut dari kenyataan Nik Aziz yang di putar belit oleh media.

Kepada Azhar Sulaiman dimintak pergi berjumpa dengan alim ulama untuk bertnya dan jangan kamu permainkan soal syahadah dan akidah.Kalau benar kamu murtad bertaubatlah segera, dan mengucap manala takut tak sempat pulak................

batuvskayu.blogspot.com/


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas