27 April 2012

PERKASA pertahan keahlian Umno bos SPR

Kumpulan pendesak Melayu PERKASA hari ini mempertahankan keahlian Umno pengerusi dan timbalan pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Timbalan Pengerusi PERKASA, Datuk berkata, mana-mana penjawat bebas menjadi ahli parti selagi tidak aktif memegang jawatan,

"Penjawat awam tak jadi larangan jadi ahli mana-mana parti. (Cuma) mereka tak boleh aktif dalam mana-mana parti," katanya.


Setiausaha Agung Perkasa, Syed Hassan Syed Ali pula berpendapat perkara itu tidak menjadi isu kerana kedua-dua pengerusi dan timbalan pengerusi SPR menjalankan tugas mereka dengan profesional.

"Dia lebih profesional daripada Majlis Peguam yang tidak profesional. Mungkin ada di antara mereka (ahli Majlis Peguam) yang mempunyai keahlian DAP," sindirnya.

PKR hari ini mendedahkan butiran keahlian Umno dua pemimpin paling penting dalam Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) melibatkan Pengerusi Tan Sri Abdul Aziz Yusof dan timbalannya Datuk Wan Ahmad Wan Omar.

Abdul Aziz hari ini dilaporkan berkata, beliau tidak pernah memohon untuk menjadi ahli Umno, tetapi kemungkinan ada pihak memasukkan namanya selepas tamat universiti sekitar tahun 70-an.

Manakala Wan Ahmad pula terus terang mengaku pernah menjadi ahli Umno tetapi tidak pernah hadir sebarang aktiviti dan mesyuarat parti serta "tidak pernah mengambil tahu".

http://www.malaysiakini.com/news/196297


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas