01 March 2012

Ada Orang Fitnah Gani Patail..

Oh...Tersangat PANASSS!!! : GANI PATAIL BEBASKAN PENJENAYAH DALAM KES TERTINGGI DAN BERPENGARUH!!!

Bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Ramli Yusuf semalam mendedahkan Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail menggunakan kuasanya melepaskan penjenayah di dalam kes yang diklasifikasikan sebagai "amat sulit"....

Malaysiakini

Lelaki didakwa terlibat dalam jenayah terancang, termasuk dalam kegiatan 'Along', loteri haram, pelacuran dan juga pengedaran dadah, kata Ramli.

"Maklumat ini telah diberikan oleh timbalan menteri dalam negeri pada waktu itu (Datuk Johari Baharom) dan perkara itu dianggap "rahsia tertinggi" dan kes yang amat sulit."


"Kemudian, saya diberitahu untuk melaporkan kepada beliau secara terus selepas fail tersebut (siasatan) dilengkapkan," katanya dalam ucapan tersebut.

"Saya mengarahkan pegawai saya untuk (membuka) kes ke atas anggota sindiket itu, yang kemudiannya diserahkan kepada timbalan menteri berkenaan untuk tindakan di bawah perintah RR (tahanan terhad).

"Bagaimanapun selepas nasihat Peguam Negara, anggota sindiket berkenaan kemudiannya dibebaskan, tanpa syarat," kata Ramli.

"Sebaliknya, pegawai saya didakwa kerana mengambil kenyataan palsu dan rekaan yang melibatkan ketua polis negara pada waktu itu (Tan Sri Musa Hassan).

"Pada masa itulah AG Gani Patail memanggil fail kes asal itu, yang diklasifikasikan sebagai sangat sulit, dan menyerahkan kepada SPRM untuk mengganggu saksi," kata Ramli lagi.

Pakatan Rakyat memang sudah lama tahu sikap buruk Peguam Negara Malaysia ni...

Tetapi disebabkan kuasa undang-undang berada di dalam tangan Gani Patail dan juga BN maka tidaklah kita boleh buat apa-apa untuk menghalangnya...

Dipetik dari - http://www.ohrakyat.org/2012/03/ohtersangat-panasss-gani-patail.html


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas