07 August 2010

Pelakon Filem Lucah Ini Bodoh Dan Bongkak

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membidas Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek kerana melabel negara-negara Islam sebagai tidak progesif dan korup.

Katanya, tuduhan itu mencerminkan kejahilan dan sifat bongkak pemimpin BN itu.
Chua pada Konvensyen Tahunan ke-33 MCA Kedah di Alor Star, semalam telah memberi tanggapan negatif kononnya negara-negara Islam itu “tidak progresif, korup, miskin dan terkebelakang”


Menurut Chua, apabila dua parti Melayu yang dominan itu bersaing, kesannya akan wujud dasar-dasar yang tidak progresif.

Anwar berkata beliau tidak bercadang menghukum mereka yang menentang Islam, tetapi komen Chua dianggap keterlaluan dan begitu jahil berhubung situasi sebenar masyarakat Islam.

Anwar berkata Malaysia perlu diselamatkan bagi memastikan masyarakat Islam dan bukan Islam memahami dan menghormati agama dan budaya satu sama lain.

2 comments:

  1. Bersunat lah dulu dato'...lepas tu pergi mengaji....jangan jula "minyak" kalau tidak pandai?

    ReplyDelete

Anda Bebas Menulis Apa Sahaja Komen, Tetapi Atas Tanggungjawab Anda Sendiri. Bloglist Malaysia Tidak Akan Bertanggungjawab Di Atas Komen Yang Menyalahi Undang-Undang Malaysia.

JADI.., BERANI BUAT BERANI TANGGUNG!