21 March 2012

Tempat Duduk Hasan Ali Dipindahkan Ke Belakang Bersama Adun BN

SHAH ALAM 19 Mac – Kehadiran Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia, Datuk Dr. Hasan Ali mencuri tumpuan ahli dewan, pengamal media dan para jemputan yang hadir pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kali ini.

Ini merupakan kali pertama bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam negeri itu hadir sebagai wakil rakyat Bebas selepas beliau digugurkan daripada jawatan itu pada Januari lalu ekoran pemecatannya daripada Pas.


Hasan dipindahkan ke bahagian belakang kawasan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) manakala tempat duduknya sebelum ini digantikan oleh seorang lagi Exco kerajaan negeri dari Pas iaitu Ir. Iskandar Abdul Samad yang juga merupakan ADUN Cempaka.

Ketika ditemui pemberita, Hasan berkata, beliau akan terus membawa perjuangan memartabatkan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) dalam sidang DUN.

Sementara itu, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau bersedia untuk berhadapan dengan apa sahaja isu yang akan dibangkitkan oleh Hasan pada sidang DUN kali ini kerana menganggap ADUN Gombak Setia itu sebagai wakil kepada rakyat di kawasan berkenaan.

“Peranan persidangan DUN adalah untuk memberi peluang kepada setiap wakil rakyat melontarkan segala pandangan atau masalah di kawasan mereka.

“Maknanya apabila (Hasan) dipilih oleh rakyat untuk menjadi wakil di kawasan mereka, beliau berhak untuk membangkitkan apa sahaja isu,” katanya.


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas