15 February 2012

Helo Hasan Jati.. Nak Tipu Agak-Agak Laa.. Jangan Nampak Bodoh Sangat..

Dengan mengatakan bahawa beliau telah berdakwah ditempat hiburan ini menunjukan pembohong terang terangan dari Dr Hassan Ali yan juga Bekas Ahli PAS ini dan bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor... hanya kerana menyahut gesaan Pensyarah Universiti Islam Antrabangsa Malaysia (UIAM) Dr Maszlee Malek supaya berdakwah di tempat hiburan.

Tak kan dengan satu serbuan di Gereja dan tempat hiburan dalam masa hampir empat tahun menjawat Jawatan Exco Hal Ehwal Agama Islam Negeri Selangor ini yang dikatakan berdakwah ditempat hiburan... kalau nak membohong agak-agak lah sikit... kalau Ustad Azhar Idrus yang kata begitu boleh lah diterima... ini yang cakap adalah Dr Hassan Ali... kah kah kah !!!.


Ini menunjukan mentality nya serupa dengan Umno... yang tak tahu membezakan antara dakwah dan penguatkuasaan Undang-Undang... yang beliau buat semasa menyerbu Gereja dan pusat hiburan adalah penguatkuasaan Undang-Undang... istilah dakwah pergi ke tempat dan menerangkan apa yang betul dan apa salah... sedangkan yang beliau buat ialah penguatkuasaan Undang-Undang... itu kah yang beliau dakwa telah berdakwah di tempat hiburan.... kah kah kah !!!.

Mengatakan konon nya dulu beliau mendapat tekanan untuk berdakwah... kenapa sekarang tak buat... pergi lah selamat anak-anak melayu Islam yang hanyut di tempat-tempat hiburan... tiada sesiapa akan menekan dan menyuruh beliau jangan berdakwah... pergi lah sekarang ke tempat-tempat hiburan yang ada di Negeri Selangor dan Kuala Lumpur... dan kalau nak mudah lagi pergi kat Hard Rock Cafe... atau pergi jumpa sendiri kat tuan punya tempat tersebut.

Sayang sungguh hampir empat tahun jadi Exco apa program dakwah yang dibuat kat Masjid Negeri dan Stadium Negeri... apabila tak tahu berdakwah tapi kata ada tekanan... pergi lah belajar kat Ustad Azhar Idrus... tanya dia macam mana nak berdakwah dengan tiada jawatan Exco... tapi masih mampu menarik puluhan ribu untuk mendengar dakwah beliau... kah kah kah !!!.


hemmmmm..... jenis manusia yang tak boleh ditegur... nak kata pandai macam bodoh... nak kata bodoh tapi ada phd... yang aku tahu dakwah beliau kalau masa cuti sekolah... beliau akan buat summer camp untuk murid-murid... namun yuran yang dikenakan tak mampu untuk orang melayu kampong sungai penchala tempat beliau tinggal nak menyertai nya... tanya beliau berapa ramai anak melayu kampong sungai penchala yang beliau taja untuk menyertai summer camp yang beliau anjurkan... umno perkasam jati betul-betul meloyakan heeeee.....

http://inderasipejuang.blogspot.com/2012/02/hassan-ali-menipu-bila-masanya-beliau.html


Blog Archive

Bloglist 3 (TERKINI)

Bloglist ProBN

Bloglist 4 (TERKINI)

Bloglist ProBN 2

Bloglist 5 (TERKINI)

  © Bloglist Malaysia by Ourblogtemplates.com> 2008

Kembali Ke Atas